6 Hal Taiwan Henteu Hadé di Médis Médis

Taiwan-Great-in-Medical-Field-a--P1

Pertama kali nguping Taiwan? Kualitas perlakuan médis, sistem perawatan kaséhatan sareng inovasi medtech anjeun bakal ngingetkeun anjeun

Taiwan-Great-in-Medical-Field-a-P1

Pulo anu gaduh 24 juta penduduk, Taiwan, pernah janten karajaan pabrik kaulinan di jaman baheula sareng ayeuna paling dikenal pikeun pabrik komponén IT, parantos lami ngalihkeun dirina ka hub médis. Saeutik jalma terang kompeténsi na dina téknologi médis sareng sistem kasihatan.

1. Asuransi Kaséhatan pikeun Sadayana
Éta sigana henteu réalistis, tapi Taiwan parantos tiasa nutupan unggal warga nagara pikeun asuransi kasihatan ti taun 1990an. Éta diwangun dina sistem anu mayar hiji anu dibiayaan tina pajak pamayaran sareng dana pamaréntah.

Kalayan asuransi kasehatan, 24 juta warga éta ngagaduhan kaistiméwaan pikeun aksés médis kalayan harga anu terjangkau. Statistik gaduh, pikeun pasién anu ngalangkungan operasi médis, biaya di Taiwan ngan ukur saperlima di Amérika Serikat.

Luhureun sadaya, asuransi kasihatan ngagaduhan reputasi global. Basis data Numbeo parantos nga réngking Taiwan kalayan sistem perawatan kaséhatan anu luhur diantara 93 nagara boh di 2019 sareng 2020.

2. Perawatan Médis Berkualitas Tinggi sareng Diaksés
Ketersediaan rumah sakit sareng perawatan médis mangrupikeun konci pikeun kualitas hirup anu saé. Diantara 200 rumah sakit top global, Taiwan parantos nyandak 14 diantarana sareng pangkat salaku 3 top saatos AS sareng Jerman.

Jalma-jalma di Taiwan berkah ngagaduhan perawatan médis anu pangsaéna kalayan tanaga propésional sareng aksés ka rumah sakit kualitas luhur kalayan biaya anu mampu. Numutkeun kana majalah CEOWORLD Indéks Perawatan Kaséhatan anu dikaluarkeun dina 2019, Taiwan ngagaduhan peringkat paling luhur kalayan sistem perawatan kaséhatan anu paling hadé diantara 89 nagara. Réngking dianggap ku kualitas médis sacara umum, kalebet infrastruktur, kompeténsi staff, biaya, kasadiaan, sareng kesiapan pamaréntah.

3. Taiwan Gelut COVID-19 Suksés
Pulo anu biasa didaptarkeun salaku résiko paling luhur panyawat COVID-19 tétéla janten modél pikeun dunya ngeunaan ngandung panyakit ieu. Sakumaha dilaporkeun CNN, Taiwan aya di antara opat tempat anu merjuangkeun COVID-19 hasil sareng konci na nyaéta kesiapan, kagancangan, komando sentral, sareng nyukcruk kontak anu ketat.

Pusat Komando Kaséhatan Nasional Taiwan parantos ngalaksanakeun sababaraha cara pikeun ngeureunkeun panyakit ti mimiti nyebar. Éta kalebet kendali wates, pendidikan sanitasi umum, sareng kasadiaan topéng pameunteu. Dina Juni, éta parantos nandaan 73 dinten teras-terasan tanpa kasus tepa rumah tangga. Tanggal nepi ka ayeuna Juni 29th, 2020, éta parantos nyimpulkeun sareng 447 kasus anu dikonfirmasi di antara populasi 24 juta, anu jauhna kirang dibandingkeun sareng tempat anu sanés anu gaduh penduduk anu sami.

4. Hub Bedah Kosmétik
Pangobatan estetika sareng operasi kosmétik parantos nempatkeun Taiwan dina tempat anu terkemuka. Taiwan ngagaduhan klinik kageulisan dina kapadetan tinggi pikeun nawiskeun operasi plastik canggih kalebet paningkatan payudara, liposuction, operasi kongkolak panon dua kali, ogé pangobatan non-invasif sapertos laser sareng terapi IPL. Numutkeun data ti Menteri Kaséhatan sareng Kesejahteraan Taiwan, baheula aya saparapat ahli bedah kosmetik Koréa anu parantos dilatih di Taiwan.

5. Aksesibilitas Tinggi Alat Médis Canggih
Taiwan ngagaduhan palaku anu dilatih sacara propésional sareng aksés luhur alat-alat canggih. Salaku conto, sistem robotic-advanced paling canggih Da Vinci parantos dikenalkeun ka Taiwan ti saprak 2004. Kapamilikan 35 diantarana ngajantenkeun Taiwan pangkat luhur dina inténsitas peralatan médis luhur. Éta parantos ngagampangkeun pisan operasi di Ginekologi, Urologi, sareng Divisi Bedah Kolon sareng Rectal.

6. Perawatan Bedah Kualitas Tinggi
Pulo parantos nyetél seueur rékor dina médan bedah médis. Taiwan mangrupikeun anu munggaran anu ngalakukeun cangkok jantung anu suksés di Asia, kalayan tingkat kasuksésan 99% dina prosedur angioplasty koronér & stenting, tingkat awal kirang tina 1% dina komplikasi.

Lian ti éta, urang ogé ngagaduhan cangkok ati murangkalih anu munggaran di Asia. Tingkat salamet saatos dioperasikeun dina 5 taun parantos ngaleungitkeun Amérika Serikat janten anu luhur di dunya.

Sakumaha didaptarkeun di luhur, Taiwan kompeten dina nyayogikeun prosedur médis anu bermutu sapertos operasi kosmetik, operasi umum ngalibatkeun kaparigelan high-end rumit sareng kolaborasi silang-khusus. Prestasi di luhur nyaéta pikeun sawatara ngaran, cara langkung lengkep anu tiasa kapendak di pikahareupeun.


Waktos Post: Jul-03-2020

Taros Kami

Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami