Naséhat Ahli ngeunaan Éstétika Médis dina Jaman COVID-19

Expert-advice-COVID19-era-P1

Kumaha carana muka deui bisnis sareng siap-siap balik deui pasién? Kaayaan pandemi tiasa janten kasempetan mumbul-balik

Salami pandemi COVID-19, seueur klinik éstétis médis atanapi salon kecantikan ditutup operasi kusabab aturan kakoncara kota. Salaku jarak sosial anu laun ngagentos sareng lockdown santai, muka deui bisnis deui dina méja.

Nanging, pikeun muka deui bisnis sanés ngan saukur ngeunaan normalitas deui, penting pisan pikeun nerapkeun prosedur tambahan demi pasien sareng kasihatan sareng kasalametan padamelan anjeun.

Sanaos pandemi COVID-19 parantos nempatkeun seueur usaha dina kaayaan anu sesah, éta masih tiasa janten kasempetan pikeun nalungtik deui pancegahan klinik ngeunaan panyakit tepa nalika nawiskeun pangobatan pikeun penderita.

Naséhat Ahli pikeun Séktor Éstétika Médis
Numutkeun ka Australasian Society of Cosmetic Dermatologists, aranjeunna parantos ngaluarkeun pedoman anu tuntas dina April taun ayeuna. Éta nunjukkeun yén pikeun laser sareng alat-alat lampu, seueur pangobatan anu dilakukeun di sakuriling raray anu kalebet irung, sungut, sareng permukaan mukosa anu mangrupikeun daérah kakeunaan résiko; kumargi kitu, klinik kedah nyandak tindakan nyalindung.

Pandemik COVID-19 nyayogikeun kami kasempetan anu saé pikeun marios pancegahan panyakit klinik kami kalebet Laser & alat-alat dumasar énergi sareng kumaha urang ngadamel sagala gumpalan / asep.

Kusabab inféksi manusa-ka-manusa coronavirus nyaéta ngalangkungan tetesan sareng inhalasi atanapi déposisi na dina mukosa sareng panangan anu kacemar, penting pisan pikeun ngabahas prosedur sterilisasi deui ka padamel anjeun sareng bahkan ka pasién. Ieu sababaraha saran ti Australasian Society of Cosmetic Dermatologists:

Expert-advice-COVID19-era-P2

Dasar Stérilisasi
Sateuacan sareng saatos kontak pasien, atanapi saatos nyabut alat panyalindungan pribadi anjeun, nyeuseuh tangan rutin (> 20 detik) nganggo sabun sareng cai mangrupikeun cara konci pikeun ngirangan panularan virus. Sareng tetep diémutan pikeun nyingkahan rupa, khusus panon, irung, sareng sungut.

Pikeun klinik sareng kasalametan penderita, beberesih sareng disinfeksi permukaan sareng alat médis ogé diperyogikeun sacara krusial. Alkohol sakitar 70-80% atanapi natrium hypochlorite 0,05-0,1% kabuktian épéktip.

Punten tetep émut yén natrium hypochlorite atanapi pemutih tiasa ngarusak peralatan médis. Éta bakal langkung saé nganggo alkohol tibatan.

Poténsial Aerosol Ngahasilkeun Prosedur Dermatology
Kanggo klinik éstétika médis, kumaha waé ogé teu tiasa dilawan pikeun perawatan ngalangkungan ngahasilkeun aerosol
● Sadaya laser plume sareng perawatan éléktruksurgi
● Sistem hawa / Cryo & beueus asor kalebet dinamis dina sistem nangtung atanapi gratis anu aya dina seueur alat sapertos laser panyabutan rambut, Nd: laser Yag, sareng laser CO2.

Pikeun pangobatan anu ngahasilkeun non-aerosol sareng laser, topéng bedah umum mumpuni pikeun méré panangtayungan virus. Tapi pikeun laser ablatif sapertos laser CO2 anu ngalibatkeun penguapan jaringan, éta kedah diperhatoskeun tambahan pikeun ngajagi praktisi sareng pasién tina partikel biomicro sareng poténsialna pikeun népakeun virus anu hirup.

Pikeun ngirangan résiko, disarankeun nganggo topéng dipeunteun laser atanapi topéng N95 / P2. Ogé pertimbangkeun nganggo sistem pemulung plume (nyeuseup muncang <5cm tina situs pangubaran) sareng pasang saringan HEPA dina sistem AC atanapi panyucian hawa lab laser anjeun.

Huluna-Up pikeun Pasén
Ajak pasién supaya daérah anu diubaran dibersihkeun sateuacan pangobatan sareng ulah aya anu némpél dina raray atanapi daérah pangobatan dugi ka terapi.

Pikeun klinik, urang kedah pastikeun panyalindungan pribadi tiasa dianggo sapertos taméng panon atanapi disinféksi antar pasién.

Sedengkeun Ngalakukeun Pasini
● Pertimbangkeun jadwal anu kaganggu, sapertos hiji pasién dina hiji waktu
● Pertimbangkeun waktos anu kapisah pikeun pasién anu résiko tinggi
● Batesan sadaya tamu anu teu penting
● Sacara kuat mertimbangkeun telehealth dimana dimungkinkeun
● Pertimbangkeun tingkat padamel minimum sakumaha mungkin
(Numutkeun Koalisi COVID-19 Wétan Kalér-Pitunjuk pikeun Ngahurungkeun Bedah Pilkada Pasang-COVID-19

Sadayana, waktuna pikeun ngalakukeun pangorbanan tinangtu ku henteu ngagaduhan penderita sapinuhna. Nerapkeun prosedur tambahan tiasa janten repot tapi diperyogikeun pikeun ngajamin kasalametan kadua padamel sareng pasién. Mangrupikeun waktos anu sesah pikeun urang sadayana, tapi éta ogé tiasa janten waktos pikeun nalungtik deui tindakan pancegahan pikeun nyayogikeun terapi anu langkung saé sareng langkung aman pikeun pasién urang di payun.

Rujukan
Koalisi COVID-19 Wétan Kalér-Pitunjuk pikeun Ngahurungkeun Bedah Pilkada Pasang-COVID-19

https://www.plasticsurgeryny.org/uploads/1/2/7/7/127700086/guidelines_
pikeun_restarting_elective_surgery_post_covid-19.pdf

Australasia Society of Cosmetic Dermatologists (ASCD) —Pandu pikeun aman dianggo atanapi Alat Berbasis Laser & Énergi anu merhatoskeun Covid-19 / SARS-CoV-2
https://www.dermcoll.edu.au/wp-content/uploads/2020/04/ASCD-Laser-and-EBD-COVID-19-guidance-letter-final-April-28-2020.pdf

Accenture — COVID-19: 5 prioritas pikeun ngabantu ngabuka sareng nyiptakeun deui bisnis anjeun
https://www.accenture.com/us-en/about/company/coronavirus-reopen-and-reinvent-your-business


Waktos Post: Jul-03-2020

Taros Kami

Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami