Naha Urang Asia Kedah Milih Diode Laser pikeun Ngaleupaskeun Rambut

Asians-choose-Diode-Laser-Hair-Removal-

Ucapkeun wilujeung ka Alexandrite. Waktosna kanggo milarian pilihan énggal anu pas pikeun warna kulit Asia sareng warna rambut

Perawatan panyabutan rambut laser parantos biasa pikeun langkung ti dua dasawarsa. Aya spéktrum lega alat laser anu aya di pasar, sapertos laser diode (755nm ka 1064nm), Nd: YAG laser (1064 nm), laser Alexandrite (755 nm), sareng ruby ​​laser (680 nm).

Dina fase mimiti ngalarapkeun laser pikeun pangobatan panyabutan rambut, éta paling cocog pikeun pasién anu nada kulitna adil (Fitzpatrick I-II); Nanging, Perawatan pikeun nada kulit anu langkung hideung tiasa nyababkeun komplikasi sapertos karusakan termal sareng hyperpigmentation.

Laser Alexodite Laser Versus Diode
Sakumaha urang terang, warna rambut sareng nada kulit mangrupikeun faktor konci pikeun ngaleupaskeun rambut anu épéktip. Urang Asia umumna ngagaduhan warna kulit anu kawilang poek, biasana ngetik IV dina skala phonotype Fitzpatrick numutkeun panilitian dermatology.

Melanin ngagaduhan nyerep tinggi dina panjang gelombang 755nm. Prinsipna nyaéta melanin dina folikel rambut nyerep sinar laser sareng janten musnah, sél gagang anu napel sareng folikel rambut ogé musnah. Éta sacara efektif bakal nganonaktifkeun rambut anu tumuh. Salaku conto, laser Alexandrite tina panjang gelombang 755 sacara liar dianggo pikeun kaunggulanana dina nguruskeun panyabutan rambut sareng pasién warna kalayan nada kulitna pucat (Fitzpatrick Scale I & II).

ST800-diode-laser-chromophore

Nanging, urang kedah lirén di dieu sareng mimitian ngémutan naha laser alexandrite leres-leres pilihan anu saé pikeun ngarawat sagala jinis jinis kulit.

Koncina nyaéta sadayana ngeunaan melanin épidermal. Kulit pucat ngandung langkung seueur melanin dina épidermis; maka éta kamungkinan kurang diduruk nalika sinar laser nembus.

Nalika urang ngalaksanakeun panyabutan rambut, éta ngan ukur kedah melanin dina folikel rambut nyerep énergi laser tapi sanés melanin dina kulit. Kusabab kitu, ngan ukur folikel rambut anu bakal ancur tapi henteu kulit dangkal bakal diduruk.

Panjang gelombang 755nm laser alexandrite tiasa nembus cekap dina jero pikeun manaskeun folikel rambutna tanpa kedah ngaduruk kulit deet. Nalika ngandung langkung seueur melanin dina kulitna, éta kurang kamungkinan diduruk nalika dirawat. Éta sababna laser alexandrite langkung pikeun warna kulitna bulak sareng rambut warna-warni, tibatan rambut hideung kulitna ngandung langkung melanin.

Laser Diode Kabuktosan langkung Épéktip sareng Aman
Panilitian nyatakeun yén hasil pangubaran tiasa bénten pisan nalika nerapkeun laser diode atanapi laser alexandrite kana jinis kulit anu langkung hideung.

Panilitian dina taun 2014 parantos ngabandingkeun laser 755nm Alexandrite kalayan laser 810nm Diode pikeun hasiat sareng kasalametan panyabutan panyabutan rambut. Éta dituduhkeun yén laser 810nm dioda langkung aman pikeun ngubaran kulit anu langkung poék tanpa résiko tina kaduruk épidermis. Éta ogé kabuktosan langkung épéktip tibatan alexandrite kana kulit anu langkung poék.

Numutkeun kana panilitian taun 2005, éta ngabagi hasilna anu sami sapertos di luhur yén laser dioda ngaleungitkeun laser alexandrite boh laser ruby ​​dina panyabutan rambut. Panilitian parantos nyatet 171 penderita hirsutism bikang dina kulit Fitzpatrick jinis II- IV sareng nuturkeun perlakuanana salami 12 bulan. Ngeunaan réduksi rambut sareng tumuhna deui, katalungtik yén laser dioda ngahontal hasil anu langkung saé dituturkeun ku laser alexandrite sareng laser ruby. Perlakuan laser dioda hadir ogé sahenteuna.

Éta kabuktosan jelas yén laser dioda tiasa ngurus kulit warna sareng penderita nada kulit anu langkung poék kalayan khasiat sareng kaamanan.

Tipe Laser Laser dioda
755/810 / 1064nm
1064nm Nd: YAG
Laser pulsa panjang
755nm Alexandrite laser
Nembus Rupa-rupa penetrasi Nyusup jero Penetrasi deet
Ngalenyepan Melanin Rupa-rupa panyerepan melanin Nyerep melanin low: peryogi langkung énergi Nyerep melanin tinggi tapi gampang ngaduruk kulit poék
Perawatan kanyamanan Sedeng nyeri.
Kanyamanan ningkat ku sistem pendinginan
Nyeri Nyeri

Nada Kulit Asia kalayan Ragam Ageung
Urang ogé kedah ngémutan langkung seueur tina ragam nada kulit. Asia ngan ukur gagasan geografis samar tapi nyatana ngandung rupa-rupa étnis di daérah ieu, ti mimiti kulit bulak (Fitzpatick I & II), kulit sedeng (Fitzpatick III & VI) dugi ka kulit anu langkung hideung (Fitzpatick V&VI sareng seueur deui).

Panjang gelombang tunggal ngan ukur 810nm henteu cekap. Biasana alatna bakal aya dina 2 atanapi 3 kombinasi panjang gelombang. Candak sistem laser dioda Smedtrum ST-800 contona, éta badé sareng 3 panjang gelombang anu béda sapertos 755nm, 810nm sareng 1064nm.

Panjang gelombang 755nm
Nyerep melanin anu pangluhurna diantara tilu panjang gelombang; maka éta khusus idéal pikeun warna kulit pucat sareng rambut warna-warni (Fitzpatrick Skin type I, II, III).

Panjang gelombang 810nm
Éta ogé katelah "Gelombang Standar Emas," cocog pikeun sadaya jenis kulit, sareng langkung aman pikeun jalma anu warna kulitna langkung poék, ogé cocog pikeun panangan, suku, pipi sareng janggot.

Panjang gelombang 1064nm
Éta ngagaduhan nyerep melanin anu langkung handap tapi penetrasi anu langkung jero kana lapisan dermis tanpa ngarusak stratum corneum sareng épidermis; anu ngajantenkeun idéal pikeun kaayaan rambut anu paling poek sareng kandel atanapi sareng kulit anu paling poek atanapi kulit kulit samak (Fitzpatrick Skin type III-IV disamak, V sareng VI).

ST800-hair-removal-permanent

Rujukan
Mustafa, FH, Jaafar, MS, Ismail, AH, & Mutter, KN (2014). Babandingan Alexandrite sareng Diode Lasers pikeun Ngaleupaskeun Rambut dina Kulit Anu Gelap sareng Sedeng: Mana Anu Hadé?. Jurnal laser dina élmu médis, 5 (4), 188-193.

Saleh, N., dkk (2005). Ulikan komparatif antara ruby, alexandrite sareng laser dioda dina hirsutism. Jurnal Online Dermatology Mesir. 1: 1-10.

Knaggs, H. (2009). Buku sepuh kulit: Kulit Sepuh di Penduduk Asia. New York: William Andrew Inc. Kaca 177-201.


Waktos Post: Jul-03-2020

Taros Kami

Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami